RU
+7 (707) 705-16-61
Агава готовится к цветению

Агава готовится к цветению

Агава (лат. Agave) – род однодольных растений подсемейства Агавовые (Agavoideae) семейства спаржевые (Asparagaceae). Вот некоторые ботанические характеристики:

Листья: Многолетнее растение с прикорневыми сочными толстыми зелеными или зелено-пестрыми, большими, твердыми, линейно-ланцетными, зауженными к верхушке, листьями. Края у листьев с острыми шипами, верхушка заканчивается твердой острой колючкой на высоком цветоносе.

Стебель: Стебель укороченный, с розеткой крупных листьев, у многих видов они мясистые и колючие.

Цветки: Цветёт на 6-15 году, образуя цветонос (высотой до 12 м) с большим числом (до 17 тысяч) цветков.

Применение: Из листьев многих видов агавы изготавливают канаты, верёвки, шпагат, половики и другие грубые ткани; из отходов производят бумагу, главным образом обёрточную. Из некоторых видов агавы делают сладкий сироп, похожий на консистенцию на мёд. Тяжелые и крупные стрелки, которые агава выбрасывает перед цветением, жарят и употребляют в пищу. Корни некоторых агав применяют в медицине.

Распространение: Большинство видов агавы произрастают в дикой природе в высокогорных районах Мексики и прилегающих регионах.

Агава гүлденуге дайындалуда

Агава (лат. Agave) – қасқыржемдер (Asparagaceae) тұқымдасының Agave (Agavoideae) тармағының дара жарнақты өсімдіктер тұқымдасы. Оның кейбір ботаникалық сипаттамалары:

Жапырақтары: Шырынды қалың жасыл немесе жасыл ала, үлкен, қатты, сызықты-ланцетті жапырақтары шыңына қарай тарылған көпжылдық өсімдік. Жапырақтардың шеттерінде өткір тікенектер бар, үстіңгі жағында қатты, өткір омыртқалы биік гүл шоғыры бар.

Сабағы: Сабағы қысқартылған, үлкен жапырақтардың розеткалары бар, көптеген түрлерінде олар етті және тікенекті.

Гүлденуі: Ол 6-15 жылда гүлдейді, гүл шоғыры (биіктігі 12 м-ге дейін) көп (17 мыңға дейін) гүлдермен гүлдейді.

Қолданылуы: Агаваның көптеген түрлерінің жапырақтарынан арқандар, баулар, жіптер, кілемдер және басқа да ірі маталар жасалады; қалдықтарынан қағаз, негізінен орауыш қағаз өндіруге пайдаланылады. Агаваның кейбір түрлері консистенциясы балға ұқсас тәтті сироп жасау үшін қолданылады.

Агаваның гүлдену алдында лақтыратын ауыр және үлкен жебелерді қуырып жеуге болады. Кейбір агавалардың тамыры медицинада пайдаланылады.

Таралуы: Агава түрлерінің көпшілігі Мексиканың таулы аймақтарында және оған жақын жабайы табиғатта өседі.